Privacy statement

PRIVACYSTATEMENT E.M.C. Hinderink CPGV | 30-04-2018

E.M.C. Hinderink gevestigd te Hilversum en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 32156046, hecht belang aan de bescherming van persoonsgegevens. Dit privacystatement legt uit hoe E.M.C. Hinderink met informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon omgaat, zoals bedoeld in de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg).

1. Toepassing

Dit privacystatement is van toepassing op de volgende categorieën natuurlijke personen van wie E.M.C. Hinderink persoonsgegevens verwerkt:

  1. (potentiële) patiënten;
  2. alle overige personen die met E.M.C. Hinderink contact opnemen of van wie E.M.C. Hinderink persoonsgegevens verwerkt, met uitzondering van haar medewerkers.

2. Verwerking van persoonsgegevens

E.M.C. Hinderink verwerkt persoonsgegevens die:

  1. een betrokkene zelf persoonlijk (tijdens een bespreking of bijeenkomst), telefonisch, of digitaal (via e-mail of webformulieren op de website) heeft verstrekt, zoals contactgegevens of andere persoonsgegevens;
  2. met toestemming van de betrokkene worden opgevraagd bij andere hulpverleners of verwijzers;
  3. met toestemming van betrokkene worden gebruikt ten behoeve van supervisie (bijvoorbeeld (video)-opnames);
  4. door betrokkene worden aangeleverd in het kader van behandeling met behulp van e-health modules.

3. Doeleinden verwerking

E.M.C. Hinderink verwerkt persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

  1. het uitvoeren van een geneeskundige behandelovereenkomst en de declaratie voor verrichte werkzaamheden;
  2. het onderhouden van contact, door uitnodigingen voor bijeenkomsten en informatie waar een betrokkene zelf om heeft gevraagd;

4. Rechtsgrond

E.M.C. Hinderink verwerkt persoonsgegevens op basis van één van de volgende rechtsgronden:

  1. toestemming van de betrokkene. Deze toestemming kan altijd weer worden ingetrokken, zonder dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking;
  2. uitvoering van -of met het oog op- het sluiten van een geneeskundige behandelovereenkomst, waaronder ook het declareren aan derden, zoals de zorgverzekeringsmaatschappij e.d.;
  3. een wettelijke verplichting, zoals bijvoorbeeld de verplichting om een medisch dossier bij te houden of het Burger Service Nummer te registreren;
  4. een gerechtvaardigd belang, zoals het gebruik van contactgegevens voor het uitnodigen voor een bijeenkomst.

5. Verwerkers

E.M.C. Hinderink kan voor het verwerken van persoonsgegevens dienstverleners (verwerkers) inschakelen die uitsluitend volgens instructies van E.M.C. Hinderink persoonsgegevens verwerken. E.M.C. Hinderink sluit met verwerkers een verwerkersovereenkomst die voldoet aan de eisen die de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) daaraan stelt.

6. Persoonsgegevens delen met derden

E.M.C. Hinderink deelt persoonsgegevens met derden, als dat in het kader van de behandeling (bijvoorbeeld een verwijzing) is aangewezen of voor het voldoen aan een wettelijke verplichting en declaraties nodig is. E.M.C. Hinderink deelt geen persoonsgegevens met derden voor commerciële doeleinden, tenzij bijeenkomsten samen met een andere organisatie worden georganiseerd. In dat geval worden uitsluitend noodzakelijke contactgegevens gedeeld.

7. Doorgifte buiten de EER

E.M.C. Hinderink geeft in beginsel geen persoonsgegevens door aan landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Indien dit toch noodzakelijk mocht zijn, draagt E.M.C. Hinderink ervoor zorg dat de doorgifte alleen plaatsvindt als de Europese Commissie heeft aangegeven dat het betreffende land een passend beschermingsniveau biedt of als sprake is van passende waarborgen in de zin van de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg).

8. Bewaren van gegevens

E.M.C. Hinderink bewaart persoonsgegevens niet langer dan nodig is. E.M.C. Hinderink hanteert in beginsel de volgende bewaartermijnen:

  1. medische gegevens: ten minste 15 jaar na het einde van de behandelovereenkomst;
  2. (financieel-)administratieve gegevens: 7 jaar na vastlegging van de gegevens;

9. Wijzigingen privacystatement

E.M.C. Hinderink kan dit privacystatement altijd wijzigen. Een actuele versie van het privacystatement wordt op de website van E.M.C. Hinderink gepubliceerd. Het is verstandig dit privacystatement regelmatig te raadplegen, zodat u bekend bent met eventuele wijzigingen.

10. Rechten, vragen en klachten

U hebt het recht E.M.C. Hinderink te verzoeken persoonsgegevens in te zien, te rectificeren, te verwijderen, over te dragen, de verwerking te beperken en tegen de verwerking bezwaar te maken. Hierover kunt u contact opnemen met E.M.C. Hinderink door een e-mailbericht te sturen naar lhinderink@cpgv.nl.

Ook bij vragen of klachten over de wijze waarop E.M.C. Hinderink persoonsgegevens verwerkt, kunt u contact opnemen met E.M.C. Hinderink door een e-mailbericht te sturen naar lhinderink@cpgv.nl. Een klacht tracht ik naar tevredenheid op te lossen. Mocht dat niet lukken, dan kunt u zich wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).